Weekenden der stod i Kagernes tegn

I weekenden skulle jeg lave kager til en barnedåb.

Jeg havde ret frie hænder til at lave disse kager så jeg lavede dem alle 3 forskellige så der er mere at vælge imellem for gæsterne 🙂

 

Jeg besluttede hurtigt at jeg ville lave 2 firkantet kager med sukkertryk og en rund kage med fondant. Men så kom det HELT store spørgsmål.  Hvilken smag skulle jeg vælge til disse 3 kager.

Bum Bum – Tænke Tænke.

Kage nr. 1 919530_10200649124003079_615342678_o

Lyse bunde bagt stort set som en drømmekage bund.

Jeg bagte en høj kage og delte den så jeg havde til 3 lag kage.

Imellem disse bunde kom jeg hindbær creme i og hakket chokolade. Da cremen havde sat sig og var blevet kølet af, beklæde jeg kagen med en chokolademasse som stivnede når det blev koldt.

Dette gjorde at fyldet blev inde i kagen og det var lettere at arbejde med flødeskummen til sidst fordi kanterne var lige.

Jeg smurte en tyg glasur ud på toppen af kagen og brugte den som lim til sukkertrykket med hele Peter Plys familien.

Til sidste pyntede jeg resten af kagen med blødeskum, sprøjtet ud af en stjerne tyl.

 

Kage nr. 2

390704_10200649179244460_1546749232_n

Chokolade bunde bagt stort set som en chokoladekage

Jeg bagte igen en høj kage og delte den så jeg havde til 3 lag kage.

Imellem disse bunde kom jeg nougat creme i, friske jordbær og hakket nødder. Da cremen havde sat sig og var blevet kølet af, beklæde jeg kagen med en chokolademasse som stivnede når det blev koldt.

Dette gjorde at fyldet blev inde i kagen og det var lettere at arbejde med flødeskummen til sidst fordi kanterne var lige.

Jeg smurte en tyg glasur ud på toppen af kagen og brugte den som lim til sukkertrykket med af dåbsbarnet.

Til sidste pyntede jeg resten af kagen med blødeskum, sprøjtet ud af en stjerne tyl.

 

Kage nr. 3

947145_10200649124563093_780300964_n

Denne kage består også af lyse bunde som er bagt i en springform.

Her bagte jeg også en høj kage så jeg kunne dele den i 3.

Fyldet til denne kage blev en vanilje mousse, med mørk chokolade og friske jordbær.

Her beklædte jeg kagen med en chokolade masse som stivner når den bliver afkølet- men jeg lagde den hjemmelavede fondant på inden den stivnede. Dette er at man kan lægge fondanten meget flottere og glatte af så den bliver pæn.

Jeg lavede lidt ting ud af fondant og jeg så pyntede kagen med til sidst.

Alt i alt 3 meget velsmagende men forskellige kager til en stor dag 🙂

Jeg havde som ALTID svært ved at beregne hvor meget kage der skulle laves til denne fest, men jeg blev informeret om denne FANTASTISKE beregner på nettet. Fra nu af bliver det lidt lettere for mig at vurdere – men jeg bliver nok aldrig 110 % sikker på om der er nok hver gang 🙂

Beregn hvor mange personer der er kage til i netop din kage –  lige her.  

Sukkertrykkene er købt hos Li’cake, og du kan selv bestille sukkertryk hos hende ved at klikke lige her 

Hvis du er interesseret i opskrifter, tips mm. Så kommenter endelig på dette indlæg, så skal jeg nok svare på spørgsmålene 🙂

Bager du selv kager, håber jeg at du har evt. har fået lidt inspiration <3

//Simse