Støv på hjernen film locations

Støv på hjernen, Det støver stadig, Støv for alle pengene og Passer passer piger – alle 4 er fantastiske klassikere når vi taler om gode gamle danske film.
Hvis du så er en lille smule nørd som mig, så ønsker man at vide lidt mere om filmene og ikke mindst om at se det sted hvor filmene rent faktisk er optaget.
Hvis du læser videre her så giver jeg dig adressen på netop den opgang som er brugt til disse fantastiske film og andre locations til filmene samt lidt bonus info.
Støv på hjernen opgangen
Dette billede er af den opgang hvor alle “Støv på hjernen” filmene er optaget fra 1961-1965
Dette er udelukkende brugt når ejendommen ses udefra, da opgangen mm. er optaget i studie.
Hvis man tager forbi netop dette sted vil man også se at altanerne ikke ses på den anden side længere. Bygningerne er selvfølgelig blevet renoveret igennem tiden så derfor er altanerne ikke til at se mere.
Men hvis man køre lidt rundt i området vil man finde ejendomme som stadig har altaner, der ligner dem som er brugt i filmene. -Så hvor de altan scener er optaget ved jeg ikke med 100 % sikkerhed.
støv på hjernen dansk film opgangen
 Den opgang der er blevet brugt er nr. 2  og det er her alle de store skuespillere har gået ind og ud af den så kendte opgang.
Her under har jeg linket til en trailer – hvor man tydeligt ser denne location ca. 1.30 -2.06 inde.

Adressen til denne location er: Voldfløjen 2, 2700 Brønshøj.
Vidste du:  At kvisten som Mona Lisa bor i, slet ikke eksistere på disse bygninger?
Når du kommer ud på adressen, skal du ikke blive overrasket over at se, at kvisten mangler på toppen, for den har nemlig aldrig eksisteret på disse bygninger. Det er kun i studierne at hendes altan og dermed hele kvisten eksisterede 🙂
Der er en del andre locations i disse film og her under vil jeg nævne nogle af de andre 🙂
Når mændene og Mona Lisa skal på arbejde tager de fleste toget. Her husker du måske at de går ned ad nogle trapper for så at gå op igen til stationen. Denne station har jeg også fundet frem til i min nørde jagt. For at se netop denne sted skal du forbi Bernstorffvej Station.
Hvis du gerne vil se trappen som de går ned af for at komme til stationen skal du komme fra Tranegårdsvej
Støv på hjernen location Bernstorffsvej Station
Du kan selvfølgelig også opleve alle disse locations via google Street view og så en dag hvor du kommer forbi, se dem i virkeligheden 🙂
I den første støv på hjernen film køber Torbjørn en Scooter. Denne forretning er idag en cykelhandler og ligger på adressen: Lindegårdsvej 11, 2920 Charlottenlund.
Støv på hjernen location Lindegårdavej 11
Der findes flere locations fra disse film, og så snart jeg har været forbi for at tage billeder af stederne skal jeg nok opdatere på min blog.  Du er derfor meget velkommen til at følge mig Via Facebook – for at se hvornår der sker noget nyt her på bloggen.
Jeg håber at i fik lidt mere info ved at læse dette lille blogindlæg og jeg vil meget gerne høre fra jer, hvis i har spørgsmål eller hvis i bare har kunnet bruge denne information og har fået lyst til at opleve stederne selv 🙂
Vil du se meget mere så klik her under:
Locations fra “Landsbylægen”
Locations fra “Far til Fire”
Locations fra “Anja og Viktor”
Locations fra “Matador” 

//Simse

5 Comments

Leave a Comment