Rød hjertekage – Red velvet cake

Kagen som symbolisere kærlighed

Opskriften på denne kage er:
Kagen:
500 g hvedemel
220 g sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
3 dl olie
1½ dl kærnemælk
2 æg
rød pastafarve eller frugtfarve.
1 spsk kakaopulver
2 tsk vaniljesukker
Creme:
400 g flødeost
50 g blødt smør
2 tsk vaniljesukker
300 g flormelis
revet skal fra en 1 øko citron
Blad mel, sukker, bagpulver, salt, kakaopulver og vaniljesukker sammen i en skål.
I en anden skål blandes og piskes olie, kærnemælk og æg. Her tilsættes også den røde farve
(lidt efter lidt så du kan styre farven)
Melblandingen tilsættes nu stille og roligt, lidt efter lidt og dejen er nu klar til formen
Hæl dejen i den/de ønskede forme (er også god til cupcakes)
Bagetid ca. 20 min. ved 200 grader.
Fyld ikke formene helt op da de hæver godt 🙂
Når de er bagt færdige halveres de (med en skarp kniv) imens de stadig er varme/lune.
Nogen vil også anbefale at man lægger dem i fryseren inden man halvere dem. Men jeg syntes ikke det er nødvendigt. Men det er selvfølgelig op til den enkelte, hvad man har det bedst med.
 De er nu klar til cremen
Alle ingredienserne røres bare sammen til man har en ensartet masse.
Det kan anbefales at man sigter flormelissen for at undgå klumper.
Tilsæt mere flormelis hvis den ønskes sødere, og stil den i køleskabet inden den smøres i kagerne for at få den lidt mere hård så den ikke løber (det havde jeg ikke tid til)
Kagen er ikke noget at råbe hurra for alene, men sammen med cremen syntes jeg at den er fantastisk.
Forsøg gerne med denne dejlige kage, du vil ikke fortryde det.
//Simse

Leave a Comment