Rhodos du skønne Rhodos

Ferieparadiset Rhodos.

rhodos.jpg

Overvejer du at rejse til Grækenland og har dine tanker strejfet Rhodos?

Jeg vil i dette indlæg dele ud af mine erfaringer, gode råd og skønne billeder fra min rejse til netop Rhodos. -En skøn græsk perle, hvor der er plads til alle typer mennesker.  Øen har meget at byde på og lige meget alder og interesse er jeg sikker på at du vil nyde en uge på denne ø.

Rhodos By:

Rhodos by er en skøn blanding af gammel og ny by. Natteliv og hyggelige lokate tavernaer. Jeg elsker at gå rundt i gaderne og nyde forskelligheden i byen. Der ligger gamle og nye bygninger, blandet imellem hinanden. Over alt er der unikke spisesteder, supermarkeder, hoteller og shoppingmuligheder mm. Hvis man elsker nye indtryk og shopping som mig, kan man kan gå rundt og kigge i flere timer uden at gå på de samme gader.

Hvis du vil vide mere om Rhodos, se priser på en ferie og meget mere,  Kan du klikke på linket lige her

 

Indlægget er skrevet om mine oplevelser men er en del af en konkurrence hos Spies.dk
I må meget gerne klikke ind på facebook og stemme på mit indlæg…

– Så jeg måske bliver den heldige vinder <3 

Rhodos

IMG_0853

Jeg bliver helt igennem fortryllet af det blå hav og de smukke omgivelser.

Mit hjerte banker for Grækenland <3

Hvor skal jeg bo

Rhodos by eller andre byer på øen. – Dette er selvfølgelig en smags sag.

Jeg har nu prøvet at bo flere forskellige steder på Rhodos og jeg må indrømme at jeg syntes det er FANTASTISK at bo inde i byen. Det er super lækkert at man bor i hjertet af øen, der hvor det hele sker. Der er ikke langt til vandet, gode spisesteder, shopping, den gamle by, havnen mm.

Dog er det heller ikke dårligt at bo uden for Rhodos by,eller i nogle af de andre byer på øen. Her vil der med garanti være et andet byliv som man sikkert også vil elske.

De lokale busser på øen fungere rigtig godt og er ikke så dyre, så selv om man ikke bor inde i byen er der rig mulighed for at opleve Rhodos by af lige vel. Man kan selvfølgelig også tage en taxa, men her må man opveje hvor mange personer man er og hvad der bedst kan betale sig.

 

Strand VS. Pool:

Der er en masse dejlige strande fordelt rundt på hele øen. Men som hovedregel kan man sige at Øst for øens spids ligger de meget varme og vindstille stranden og Vest for øens spids lufter det næsten altid. Her er det igen smag og behag hvilen ting man er til. Når det er MEGET varmt foretrækker jeg at ligge på den luftige side og hvis det ikke er alt for varmt er den vindstille side klart at foretrække.

Sol briksene koster de fleste steder 4 E per briks. eller 8 E pr. sæt. (2 solbrikse og en parsol). Dog er det billigere hvis man finder lidt mindre strande som ikke er helt så turistet.

“OBS. Får du rabat på din briks er det enten fordi du har været det samme sted MEGET, eller også er det fordi der er dårligt vejr på vej. Vi fik den ene dag rabat, og der kom efter 30 min en masse skyer – så han havde læst vejrydsigten bedre end vi havde :)”

 

Strande jeg vil anbefale:IMG_0723 (640x480)

Tsambika på østsiden af øen ca. 55 km. fra Rhodos by. Denne strand er en sandstrand som er omgivet af den smukkeste natur. Der ligger små spisesteder hele vejen langs stranden, så man behøver ikke at tørste eller sulte under opholdet på stranden. Fordi denne strand ligger på østsiden og fordi der er klipper til begge sider er her MEGET vindstille og det kan derfor godt blive MEGET varmt så husk at brug skyggen og drik rigelige vand.

Lindos Beach

Lindos Ligger på østsiden af Rhodos lidt under midten af øen. Her er utroligt smukt og Lindos by troner op ad et bjerg med en unik ruin på toppen. På begge sider af byen ligger der helt utrolige strande. På Nord siden lægger turist bådende til og sender gæster ind i Lindos by.Her kan man ligge og nyde det dejlige vejr i den smukkeste og lune lagune.

 

Lindos lagune

Lige syd for Lindos lægger der lidt gemt fra hovedvejen en anden lille unik lagune. Her er klipper næsten hele vejen rundt og her er bedre mulighed for fred og ro. Man skal stejlt ned ad og dette skal ske til fods. Måske er det derfor at ikke mange finder vejen forbi netop dette sted. Nede ved vandet ligger der også en lille kirke som er med på de fleste postkort fra Lindos.

Hvis du er heldig er der bryllup på netop dette sted når du kommer forbi. Jeg var så heldig at få denne bonus oplevelse med da jeg var forbi. Kirken skulle være meget berømt for netop dens mange vielser. 

 

IMG_0811 (480x640)

“Fluepapiret” på øst siden af Rhodos´ spids. Her er der solbrikse så langt øjet rækker. Når vejret er godt er der altid fyldt godt op på netop denne strand. Her kommer alle som som bor inde i byen, men som gerne vil have list sand/Sten imellem tærene. Det er meget blandet op langt denne kyst. Der er trendy standcafeer med super lækre solbrikse og nye parasoller blandet med gamle brikse og slidret madradser.

Smag og behag er forskellige. Jeg var glad for at ligge ved en af de trendy cafeer. Her var fin service, lækre faciliteter, DJ på stranden og meget mere.

 

Pools i byerne, ligger som ofte lidt sjovt placeret i forhold til solen osv. – Man har bygget der hvor der er plads. Men elsker man som mig pools så er det rent luksus at vælge et hotel med pool og selvom man bor inde midt i byen. Man skal dog være opmærksom på at der kan være rift om briksene rundt om poolen og der er dømt “GLO-SUPPE” de mindre steder

Hotel Constantin Rhodos Pool

 

GLO-SUPPE = min betegnelse for de steder hvor der er MANGE mennesker som glor og hvor man ligger så tæt at man skaber stor opmærksomhed, bare man vender sig på briksen
Der er også på østsiden af Rhodos by, imellem stranden og havnen, en offentlig stor pool. Her kan man gå hen hvis man bor inde midt i byen, ikke har pool på hotellet, men bare MÅ ligge ved en pool. Den havde desværre ikke åbent da jeg var der denne gang. Derfor aner jeg ikke om det er et godt sted, hvad det koster osv.

 

Shopping:

Det bugner af butikker hvor man kan købe alt fra tøj, sko, tasker, punge, souvinirs, cremer, sæber  mm. Jeg måtte tage mig sammen for ikke at bruge ALT for mange penge. Der er så mange lækre ting og samtidig også mange forskellige ting. Selvfølgelig kan du også finde meget af det samme rundt omkring i butikkerne, men jeg syntes faktisk at der er en god forskellighed i butikkernes udvalg, hvilket efter min mening skiller sig ud fra andre feriesteder.

Af “lokale” ting som jeg lagde mærke til kan nævnes:

Der findes hele creme serier hvor produkterne indeholder oliven olie – Jeg tror serien hedder Aphrodite. Du kan her få håndcreme, body lotion, fodcreme, hår masker, after sun, solcreme mm. I starten skænkede jeg ikke disse produkter en tanke, men en dag fik en sød kvinde overtalt mig til prøve dem. Det er længe siden at jeg har følt min hud så blød og lækker.

Greek soap

Selv dagen efter kunne jeg mærke hvor på min hånd jeg havde smurt creme på. Jeg var overrasket over disse produkter og jeg syntes helt klart at de er en anbefaling værdig.  (tjek dog priserne. Mange butikker har disse produkter og priserne er ikke ens.

Deres hånd sæber med oliven olie i er også værd at kommentere og anbefale. Her gælder det samme. De gør huden helt utrolig blød og så har de allesammen gode og friske dufte. Hvis du er på udkig efter en lille fin gave som ikke skal koste det store er dette et godt bud på en “lokal” vare som kan sprede glæde i DK længe efter hjemkomsten.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der er mange som sælger “håndmalede” malerier. Jeg aner ikke om de rent faktisk er håndmalet eller hvad det er. Men man falder også det ene utrolig smukke maleri efter det andet, store som små. Første gang jeg var på Rhodos købte jeg sidde med hjem De er bare malet på et lærred, de er ikke monteret på en ramme eller noget. Jeg vil bruge dem til minder, klistre dem i album mm. Mange køber dem der nede og tænker ” hvor er de bare smukke med de blå og hvide farver” Men det er de færreste af og som har det hængende når vi kommer hjem. Det er fantastiske minder, man skal bare tænke på om det er noget man får hængt op når man kommer hjem, eller om det er en gave til en som har et sommerhus 🙂

 

IMG_0700 (480x640)

Der er et utal af butikker som sælger svampe og andet godt fra havet.  Her kan du få alle mulige ting som er lavet af natur materialer. Der er skaller på det meste store muslingeskaller til pynt, tørret/udstoppede fisk mm. Der ligger ofte både i havnene som er fyldt med disse ting. Det ser helt utroligt ud. Men igen hold øje med priserne, mine erfaringer er at det kanvære en dyr fornøjelse at handle alt for meget på disse både.

 

 

Mine gode råd:

Badesko:waikiki

Badesko er en virkelig god ting hvis man vil bade på ALLE stande på øen. De er ikke vildt smarte at se på, men de gør at man kan bade uden at få mega ondt i fødderne og ligne en som lige har lært at gå når man skal til og fra vandet. De koster ikke det store på destinationen, så køb dem der i stedet for hjemmefra.

Lej bil:

Ved leje af bil, får man set og oplevet MEGET mere af øen i ens eget tempo og på sin helt egen måde. Vi lejerede bil hjemmefra igennem Spies, og det var super billigt.

IMG_0628 (480x640)

Man kan også sagtens leje bil på destinationen. Der er rigtig mange forskellige steder at leje. Tjek priserne og spørg gerne flere steder før i bestemmer jer for hvilket selskab i vil leje igennem. Vi brugte Avis, men jeg er sikker på at mange af dem der udlejer er gode.

Husk at gå bilen godt igennem når i får nøglen, sammen med dem fra firmaet og tag evt. billeder af skader der allerede er på bilen – for så kan de ikke give jer skylden for de skader. 

At leje bil i Weekenden er godt – ingen mennesker og gode parkeringsmuligheder. Det er gratis at parkere fra Lørdag kl. 14.00 til Mandag morgen.

Der er følgende parkerings regler:

Blå streger = Betaling,

Gule streger = man må ikke parkere,

Hvide streger = Gratis parkering.
OBS: Det kan være en god idé at få en bil med automatgear. Det er SÅ lækkert når man skal op ad de kringlede og stejle veje at bilen bare køre fremad, og at man slet ikke skal tænke på koplingespunkt mm.

 

Køb ikke det første og bedste:

Som sagt boede jeg i Rhodos by (ude omkring spidsen). Her falder man selvfølgelig over en masse lækre ting og sager som man bare MÅ EJE.
Jeg erfarede (desværre lidt sent) at man ikke skulle købe det første og bedste. Man skal hellere finde en ting som man syntes om, og så spørge efter pris, ALLE de steder hvor du ser den samme ting.
Jeg troede inden rejsen at det var dyre inde i den gamle by end i havnen og ude på spidsen af øen. Men jeg er blevet KLOGERE.
Eksempler på priser: Kjole købt ved hotellet = 43 E fundet til 35 i den gamle by (uden at prutte) Strand taske fundet omkring hotellet 22,5 E fundet til 16 E i den gamle by. Lille Ikon Købt på en turist attraktion 4 E, i den gamle by -1,5 E. Slibesten til fødderne på havnen på en båd 2 E – i den gamle by 0,80 E.
Smuk sommerhat i den gamle by 35 E, et andet sted i den gamle by 15 E.

Der er STOR forskel på priserne, på de helt samme ting så hold GODT øje hvis du gerne vil spare penge :).

IMG_0865 (640x480)

Bliv gode venner med din lokale købmand:

Næsten på et hvert gadehjørne ligger der en lille købmand. På mit hotel lå der en lige over på den anden side af gaden. Det kan godt betale sig at handle det samme sted hver gang du skal have noget at drikke, spise, osv. enten til værelset eller til turene. Jeg handlede hver gang det samme sted og det lønnede sig i sidste ende.

Jeg fik lov til at låne den danske avis i 2 timer uden at betale en kronehver dag. Jeg fik lidt rabat i ny og næ når der manglede lidt småpenge. Da jeg rejste fik jeg en gave af butikken. En lille fin flet bakke med krydderier og kamillete.IMG_0879 (480x640)

Mit supermarked hed Supermarked Lindos og havde det fineste udvalg af lækkert frugt og grønt, alt hvad hjertet begære inden for slik, kage, sødesager og ting at drikke. Der var et mindre bager udvalg, souvenirers, hårpynt, badetasker, sæber, cremer mm. Det blev drevet af 2 brødre og deres far – Super søde mennesker. De var alle altid i butikken og var altid venlige, smilende og søde. – Bestemt et supermarked jeg vil anbefale ALLE som kommer forbi eller bor i nærheden.

 

Spis ikke samme sted hver gang:

– men kom tilbage en gang eller to til de steder du virkelig godt kan lide.IMG_0686 (640x480)

Der giver noget helt unikt til ferien hvis man prøver en masse forskellige steder at spise. Fordi det er SUPER godt den første dag, så led videre. Der er så mange utrolige køkkener. Vi gjorde hvad vi kunne for at prøve en masse forskelligt. Frokost og aftensmad ude gjorde at vi fik prøvet en HEL masse forskellige steder at spise.
Når man så kommer tilbage til et af de steder man syntes godt om, bliver man ofte modtaget med en varme og gæstfrihed som man sjældent vil opleve det i Danmark.

 

Generelt er jeg helt forelsket i denne ø. Det er netop også derfor jeg kommer igen. Jeg syntes det er en skøn lille græsk perle som er et besøg værd. Rhodos har en god størrelse, som gør at jeg endnu ikke har set alt hvad øen har at byde på, selv om jeg har været der 3 gange nu.

 

Hvis du oververjer dette skønne sted, så syntes jeg at du skal tage af sted og prøve det. Det får de varmeste anbafalinger her fra.

Hvis du har nogle spørgsmål til mit ophold, eller ønsker du gode råd om et eller andet, så er du meget velkommen til at skrive. Jeg gør hvad jeg kan for at besvare alle typer spørgsmål I måtte have.

 

//Simse

 

 

11 Comments

Leave a Comment