Pynt med efterår

Brug naturen som pynt 

Efteråret er igang – farverne omkring os er så smukke på denne årstid. 
Hvorfor ikke bruge naturen som er så smuk til at pynte i og ved vore hjem? 
 
Her kommer lidt hurtige tips til hvordan du kan pynte med det efteråret byder på. 
 
 
Tag gamle sommer krukker, sinkbaljer eller hvad du ellers lige har. 
Fyld dem med jord (eller genbrug sommerjorden) Gå i haven eller andre steder hen, og klip noget grønt til disse krukker. 
Find forskellige grønne farver og former ude i naturen, for at skabe mere liv og harmoni i det færdige resultat. 
Når krukken er fyldt med grønt kan du pynte med andre ting fra naturen. Du kan starte med at lægge nogle kogler eller æbler i det grønne. Når du er træt af enten koglerne eller æblerne kan du evt. udskifte det med julekugler når den tid nærmer sig. 
 
En anden mulighed er at samle de flotteste af de allerede nedfaldne æbler. Læg dem i en kurv og stille dem evt. på et plantebord, eller ved din hoveddør. På den måde får du også brugt nogle af de æbler som ellers bare ligger på græsset. 
 
Æblerne på træet anbefaler jeg at man bruger til madlavning.

 

Kastanjer er også noget som hører efteråret til.  Dem syntes jeg også godt man kan samle sammen med og uden skaller og bruge som pynt. 
De kan enten bruges inde på fade sammen med lys, eller samlet sammen i en kurv og stillet udenfor. 
Dermed er kastanjer ikke noget som man udelukkende bruger når man har børn. Der er blade over alt i denne tid, så hvorfor ikke bruge dem, når man af lige vel samler dem sammen.

 

Her syntes jeg det ser skønt ud med en masse tørred blade i forskellige farver liggende i en kurv inde i huset, evt, ved siden af brændeovnen. Det skaber hygge og smukke farver inde i hjemmet. 
 
Man kan også binde en dørkrænt af de smukke farvede blade. Man tager noget forholdsvist tygt ståltråd og laver en cirkel. Nu sætter man bare blade på ståltåden så bladene til sidst sidder tæt hele vejen rundt. For at gøre den lidt mere interessant syntes jeg at man skal give den et flot bånd, og en masse glimmer. 

Se andre gode ideer til et kreativt efterår på denne blog:
http://badut.typepad.com/badut/efter%C3%A5rsideer/
Vil du inviterre efteråret indenfor ? 
 
//Simse

4 Comments

 • Marina says:

  Sikke mange fine ideer du har til at pynte haven til efterår. Jeg gik netop i går omkring og tænkte at jeg skal have gjort noget ved de mange triste sommerblomstkrukker, men jeg venter nu nok alligevel med det stedsegrønne til omkring jul.

  Tak for link, jeg blev rigtigt glad over at du kunne bruge mine ideer og du har helt ret man behøver ikke at være barn for at nyde efterårets overflod af smukke ting.

  • Simone says:

   Tak skal du have Marina 🙂
   Dejligt at du kunne lide det jeg skrev om.
   Forstår godt hvis man gerne vil vente til julen er lidt tættere på.
   Mine krukker får sikkert også nyt grønt inden jul, men jeg syntes bare der skulle ske noget nu 🙂

   Selv tak for linket, jeg syntes du har nogle fine ting på bloggen – som jeg selvfølgelig gerne ville dele med mit netværk – Kun fedt hvis du havde noget trafik fra min blog 🙂

   Jeg er sikker på at jeg kommer forbi din blog snart igen.

 • Det er vist for lang tid siden vi to har hygget.smadder gode ideer du har fundet frem, jeg må på jagt efter lidt grønt til krukkerne, koglerne tror jeg, at jeg stjæler tirsdag 😉

  • Simone says:

   Ja det er alt for lang tid siden. Heldigvis er der X i kalenderen tirsdag. Jeg glæder mig helt vildt <3
   Tak for ros.
   Jeg er sikker på vi finder nogle fine ting til dig tirsdag.
   Vi ses snart

Leave a Comment