Nyt hus = ny have = nye blomster

Hvad kan jeg lave af det som kommer i haven ?

Når man flytter et nyt sted hen (og man har have), så syntes jeg altid det er utroligt spændende at se hvad der kommer op ad jorden den første season hvor man bor der.

Lige nu går jeg derfor på opdagelse i min have for at se alt det nye som sker. Noget kan jeg kende med det samme og andet må jeg vente til det springer ud før jeg ved hvad det er. Det er lidt som at gå på skattejagt bare i min egen lille have ❤

Min mor lærte mig at presse blomster

I dag besluttede jeg mig så for at jeg ville lave noget så gammeldags som at presse blomster fra haven. Jeg tænker at det vil være sjovt at se tilbage på en gang, og jeg vil mindes det første forår i haven ❤ jeg husker min mor lærte mig det som lille. Og jeg syntes stadig det er sjovt at finde en bog på hylden med blomster i ❤

Derfor har jeg plukket lidt forskelligt. Tror faktisk at det meste af det vil betegnes som ukrudt. Men jeg syntes at det er smukt ukrudt ❤ men det kræver ofte at man giver sig bare lidt ekstra tid til stede observer det der er omkring en. For ved første.øjekast ligner vores have en kæmpe bed med ukrudt og græs. Men går man lidt omkring og ligger hent nede imellem aæt det grønne, finder man så skønne skabninger.  specielt de små blå blomster i hele min græsplæne er jeg vild med. Ved ikke om det er en viol art eller hvad det er. Men den er så lille og fin og af lige vel bare så smuk ❤ hvis jeg kunne tegne og male så havde det været mit yndlings motiv i denne tid ❤

Jeg vil presse disse ting og vente til de er helt tørre. Så tror jeg at jeg vil lave noget fint ud ad med og sætte det hele fint op i en ramme, så jeg altid vil kunne huske denne første forår ❤

Brug hvad du har ved hånden.

Den lokale avis vil jeg bruge til at trykke dem i. Det er godt at man trykker dem i noget som kan suge fugten fra blomsterne og som ikke går i stykker ad det.

Jeg ligger nu alle blomsterne ind i avisen. Jeg starter på midten og lægger tingene det det øverste højre hjørne. Når jeg har lagt mine blomster på, lægger jeg 2 avis sider over og lægger blomster igen. Dette fortsætter jeg med til jeg ikke har malere blomster.

Man kan vælge at nippe stilkene af eller man kan presse det hele. Det er smag og behag ❤ 

Når alle blomsterne er lagt ind, lukker jeg avisen og folder den på midten. På denne måde passer formatet bedst til at der skal noget tungt oven på, som i mit tilfælde er bøger.

Nu skal man blot væbne sig med tålmodighed og vente til alle blomsterne er tørre og klar til det næste step i projektet ❤ 

Jeg glæder mig til at arbejde videre med de fine blomster og jeg tror slet ikke jeg er færdig med at presse de små blomster fra haven. Jeg tror jeg presser en masse så jeg har en masse pynt liggende hvis jeg en dag vil lave nogle kort, bordpynt, smykker eller smukke billeder ❤

 

//Simse

Leave a Comment