Julen og julekort

 

Jeg sidder lige nu og surfer rundt på nettet. Jeg leder efter ideer til et gæste blogindlæg som bliver udgivet her senere i december måned.

Når man surfer på nettet kommer man hurtigt væk fra det udgangspunkt som man egentlig havde til at begynde med, og kommer efterhånden længere og længere væk. Helt stille og ubemærket kan der opstå nye tanker og ny kreativitet.

Jeg startede med at lede efter citater som man man male på porcelæn her til jul og jeg endte i dybe tanker omkring julekort – betydningen af dem, min generations mangel på respekt for netop denne tradition og meget mere. Internettet er kommet for at blive – Ja. Men dette udelukker ikke det personlige og som oftest håndskrevet julekort.

Jeg har efter alle disse tanker besluttet mig for at jeg vil sende julekort ud i år. Ikke fordi jeg skal, eller fordi andre sender til mig. Men fordi jeg gerne vil sende en julehilsen til de mennekser som er en stor del af mit liv, men også til de personer som ikke er en stor del af min hverdag, men som af og til strejfer forbi min hukommelse og vækker gode minder.

julekort

Mine julekort bliver personlige og håndskrevet i år. Jeg forventer ikke at få nogle igen og jeg sender heller ikke disse julekort ud fordi andre mennekser skal stå tilbage med dårlig samvittighed, eller stress over at de også skal nå det inden jul. Jeg sender dem fordi JEG har noget på hjertet over for disse mennesker.

Nogle af dem som er med på denne liste er ikke folk som jeg ser længere, men alle har på en eller anden måde påvirket mig igennem livet og derfor ønsker jeg at sende disse julekort. Nogle af dem som modtager dem vil måske syntes at det er underligt pludselig at høre fra mig igennem et julekort. Men det er for mig også lige meget hvad folk tænker om dette julekort. Det der er vigtigt for mig er at jeg får skrevet de tanker jeg har ned, og får dem sendt af sted til de mennekser som virkelig betyder, eller som har betydet enormt meget for mig.

Jeg har besluttet mig for at jeg intet vil skrive af “nød” jeg er ikke “nød” til at skrive til specielle mennesker for at ønske dem glædelig jul. Jeg bestemmer selv hvis jeg ønsker at sende et helt specielt kort. Dette betyder også at der i år ikke bliver sendt nogle standart julekort ud.

De der julekort som kan genbruges år for år fordi de slet ikke er personlige er fortid. Der kommer til at lægge helt andre tanker bag disse kort i år.

Det er for mig skride lige meget om det er et hjemmelavet kort, eller om det er et købekort – så længe indholdet blot er skrevet i den rette ånd og mening. Nogle gange kan vi mennekser godt gå så meget op hvordan der ser ud, om det er hjemmelavet eller fabriksfremstillet i Kina, så det til sidst ender med at vi ikke får det gjort, fordi det hele bliver for tidskrævende og for indviklet. Men i bund og grund er det jo ordene inde i kortet der har en betydning.

gammelt julekort I princippet kan der lige så godt bare stå  “Jeg tænker på dig” inde i kortet, som der kan stå en hel roman om året der er gået. Det er for mig lige meget – bare det der står giver mening og kommer fra hjertet.

Når jeg selv tænker efter, vil et julekort fra en uventet kant betyde enormt meget for mig. Et sådan julekort ville varme helt utroligt meget. Det kan godt være at vi ikke ses så ofte, men hvis der bliver afsendt en julekort må der ligge noget imellem som bestemt ikke er blevet glemt. og det syntes jeg er fantastisk.

Jeg glæder mig til at jeg kan afsende mine personlige julekort og jeg håber på at dette lille indlæg kan få dig til at tænke på den måde som du skriver julekort – eller måske få dig til det i år.  Jeg er sikker på at vi sammen kan sende utrolig meget julevarme og kærlighed ud i verden, hvis vi alle skriver julekort med hjertet. Dropper pligt, tvang og påtaget traditioner, men slipper vores egne følelser, tanker og minder fri og deler dem med de mennekser som har eller har haft betydning igennem livet.

 

Vil du sende julekort af sted i år – skrevet fra hjertet ?

 

// Julehilsen og måske på gensyn i et julekort //Simse

 

PS. HUSK JULEMÆRKERNE  <3

Leave a Comment