Jeg er forelsket i altaner

Altaner på Mallorca 

 
Facaderne rundt omkring på Mallorca er vidunderlige. Jeg er ganske enkelt blevet forelsket i den måde gadebilledet er pyntet med altaner og en masse smukke blomster.
 Alle disse billeder er taget inde i Palma by, som er hovedstaden på Mallorca.
Denne fantastiske stemning betyder at man går og kigger lige så meget op ad bygningerne, som man kigger på butikker osv.
 Jeg sagde mere end 2000 gange på denne tur – “Se der, det er hyggeligt”
Jeg er bare blevet så glad for denne arkitektur at jeg savner altaner, skoder og blomster over alt her hjemme.
Bygningerne i Danmark er efter min mening ofte firkantet og lidt kedelige. Der er slet ikke den samme stemning som der er i disse hyggelige gader. Jeg er sikker på at en lejlighed i Palma uden altan er mere eller mindre værdiløs.
 Bygningerne står helt tæt, med hver deres typer altaner og skoder. Dette gør gaderne interessante og charmerende. Her findes ikke ens bygninger side om side så der sker noget hen ad gaden i former og farver.
Skodderne skulle have mere end en betydning. De bruges ikke kun til at holde solens stråler ude farverne symbolisere eftersigende også noget i gadebilledet.  Den grønne farve viser blandt andet at der er velstand i husstanden, den røde farve betyder at der bor nygifte og den blå skulle beskytte imod onde onder.
Jeg er ikke sikker på at dette holder i nutidens gadebilledet, men tanken er meget sjov.
 Når mørket falder på i Palma, bliver bygningerne bestemt ikke grimmere. Der er gjort meget ud af at belyse de smukkeste bygninger, så man selv i nattebilledet kan betragte deres unikke arkitektur.
 Jeg var på Mallorca i påsken, og i denne forbindelse kunne man købe palmeblade og olivengrene som var velsignet med helligt vand. Derfor så man flere steder folk gå rundt med disse grene og nogen havde dem også hængende på altanen som på dette billede, så det kunne velsigne husstanden.
 Blot en smukt billede fra det mørke, men smukt oplyste Palma.
Palma by forvandler sig totalt når mørket falder på, og jeg vil anbefale at man ikke udelukkende besøger Palma om dagen. Man bør også se byen om aftenen, gaderne vrimler stadig med mennesker, næsten flere end midt på dagen. Der er åbne restauranter over alt og gaderne er fyldt med god stemning.
//Simse 

Leave a Comment