I LOVE MALLORCA

I LOVE MALLORCA

Foråret på Mallorca er og bliver FANTASTISK.Jeg har før været på Mallorca, men den gang var jeg så lille at jeg intet kan huske. Så denne gang anser jeg som den første rigtige gang at jeg besøgte denne dejlige ø.Naturen på Mallorca er unik, og jeg kunne nyde den i timevis. Væk fra turisternes byer rundt om på øen, og ude på landet var oplevelserne størst. Her blev stemningen helt igennem vidunderlig og unik.

Landskabet er præget af store bjerge og grønne farver i adskillige nuancer. På Mallorca er grøn ikke bare grøn. Oliventræer, mandeltræer, citrontræer og appelsintræer står gamle og smukke på markerne i perfekt placeret formationer med deres utrolige stammer, for foden af disse træer står kornet ofte højt og lysegrønt – det er endnu ikke sprunget ud men danser let i vindens brise. Enkelte steder ses samtidig får på markerne som kun spiser ukrudt og græsset som vokser imellem kornet.

På den måde kan de lokale bønder udnytte deres marker tre gange på samme tid. Midt imellem trærene er der ofte bygget små skæve huse af naturens egne sten som bønderne bruger til deres redskaber. Her er ingen store maskiner som gør arbejdet, det hele gøres endnu med håndkraft over det meste af øen.

De grønne smukke marker er omgivet af stenmure som ses her på billedet. Disse mure kaldes tørmure, da der ikke bruges noget vådt bindemateriale til at bygge dem. Dette er et helt særligt syn som møder en over alt på øen, som man ikke glemmer igen og som efter min mening er et kendetegn for øen.

Vejret i starten af april måned betyder ikke altid skyfri blå himmel, men det er en unik årstid at besøge nye dele af verden på hvis man ønsker at se en masse og tage på en masse ture.

Smukke gader med smuk udsigt og smukke træer og blomster ses over alt på Mallorca, og jeg forstår godt at mange kunstnere syntes at denne ø er helt unik og fantastisk.

Det er ikke udelukkende den grønne farve som printer sig fast i ens hukommelse når man har besøgt Mallorca. Den blå farve er også helt igennem uimodståelig, og får en til at smile hver gang. Havet og himlen har de fineste nuancer  som også kan betragtes i timevis. Hvis man finder de hyggelige oaser rundt om på øen bliver disse oplevelser endnu mere uforglemmelige.

 

Næste gang jeg besøger denne skønne ø er jeg overbevist om at jeg skal ud og sejle, så jeg på den måde kan se øens smukke landskab fra havet og ind. Dette er bestemt en oplevelse som jeg har til gode, men som jeg agter at få opfyldt på et senere tidspunkt.

Hvis du er til skøn natur og drømmende landskaber så er Mallorca stedet for dig – Men husk at man skal lidt væk fra de store turistbyer, før oplevelserne er størst. Men jeg garantere at alle kan finde elskelige og unikke perler på deres rejse.

//Simse 

Leave a Comment