Hjemmelavet burger med Baconnaise og grovfritter

Burger som får fuglene til at synge!!

Hjemmelavet burger smager i min verden bare himmelsk. Derfor kommer her mit bud på en fantastisk udgave.

Det du skal bruge:383022_10200517283507149_603048406_n (1)

500 g. hakket oksekød.

Tomater, agurk, løg og salat.

Ketchup og Baconnaise – (Det er det hemmelige våben)

Bagekartofler og gulerødder.

Burger boller (hvis ikke du bager dem selv)

 

Grovfritterne skæres af bagekartoflerne og vendes sammen med gulerødder i olie med lidt krydderier. Lægges på en bageplade i midten af ovnen i ca. 15 min. Derefter sætter du pladen højere op i ovnen og du starter nu grillen og lader dem grille i ca. 5-15 min alt efter størrelse.

Det hakket oksekød deles i 4 og bankes til gode hakkebøffer. Steget på panden med salt og peber.

Hjemmelavet Burgerboller: 902398_10200517303827657_2915265_o

Hæld 5 dl. lunkent vand i en skål, rør gæren ud i vandet og 1 dl. olie.  tilsæt salt og en blanding af hvedemel og rugmel. Når du har en fast dej lader du dem hvile et lunt sted i ca. 30 min. Slå dejen ned og ælt nu boller i den ønskede størrelse. Læg dem på en bageplade med bagepapir under og lad dem nu hvile i 30 min igen. Når de er hævet pensles de med æg og drysses med lidt salt.

De er nu klar til ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader.

 

Byg din burger på din helt egen måde – men husk baconnaise – det smager FANTASTISK.

Jeg glæder mig til grill Seasonen starter – så skal der bruges baconsalt på alt købet. Det er en fantastisk opfindelse, så har man altid smagen af bacon lige i nærheden 🙂