Hindbærsnitter

Simses hjemmebagte hindbærsnitter 

De smager skønt og er lette at lave

Opskriften: 
150g hvedemel
75g smør
75g flormelis
1 æg
1 tsk. vanillesukker
3-4 spsk god hindbærmarmelade
Flormelis til glasur
Krymmel
evt. farve til glasur
Fremgangsmåde: 
Mel, flormelis og smør smuldres sammen. Tilsæt æg og vanillesukker og rør det godt sammen.
Sæt nu dejen på køl i ca. 30 min.
Nu tages dejen ud og rulles ud på et stykke bagepapir. Husk at drys med mel både på papiret og dejen så det ikke klistre fast.
Dejen skal rulles ud til en rektangel og sørg for at kanterne er skarpe.
Del den i to med en skarp kniv – nu er den klar til bagning.
De to stykker skal beges i oven ved 200 grader i ca. 12-15 min.
Til den er gylden og gennembagt.
Pas på den ikke får for meget som min da den så bliver lidt tør og svær at styre.
Når de er bagt færdige skal de køle helt af før du kan komme videre.
Pas her på at de går i stykker.
 Når stykkerne er helt kolde smører du hindbær marmeladen ud med en kniv på den ene.
Det er vigtigt at den kommes helt ud til kanterne.
Det er en god ide at vælge en marmelade som ikke er utrolig sød for ellers kan det godt blive ALT for sødt. 
Læg nu de to bunde sammen og giv dem et let tryk. Marmeladen fungere som lim imellem de to bunde.
Læg den nu i køleskabet  lidt så det sætter sig godt sammen.
Hvis du syntes at marmeladen er for tynd,kan der tilføjes lidt flormelis som stivner når det bliver koldt.
Tænk dog over at du tilsætter sukker, og pas på det ikke bliver for sødt.
Lav nu en tyg glasur og smør ud over hele den store hindbærsnitte og pynt med det ønskede krymmel.
Køl den ned igen og når den er helt kold og tør er den klar til at blive skåret ud i de ønskede stykker.
Brug en skarp kniv når den skal deles i mindre stykker.
Vær kreativ med krymmel og farver – GIV DEN GAS

Kast dig ud i det. Det er ikke så svært og det smager SKØNT

//Simse 

Leave a Comment