Enkelt og nemt rugbrød

Jeg fik lyst til at bage rugbrød. – Når jeg får lyst til at bage så er jeg ikke god til noget som skal hæve i flere dage osv.

Amo Solsikke Rugbrød

 

Derfor er jeg LYKKELIG for AMO’s brødbandinger – her skal man udelukkende tilføje vand og gær. – FANTASTISK nemt.

Jeg opløste 50 g. gær i lunkent vand. Så tilsatte jeg brødblandingen og en masse andre kerner 🙂 – Hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner – generelt kan man tilføje alle de kerne man ønsker. jeg er bare vild med kerner og derfor tilsatte jeg disse 🙂

Så havde jeg rørt dejen sammen og tænkte så pludselig – gulerødder. Så jeg tilsatte også lige en masse revet gulerod til dejen.

Det hele rørte jeg sammen og var nu klar til at komme i forme. Jeg fyldte en rugbrødsform og kunne se at der var for meget dej (Det er en lille form jeg har) Jeg ville derfor lave boller af resten. – Jeg vendte dem i en kerne mix, formede dem og lage dem på en bageplade.

Jeg har lagt græskarkerner oven på rugbrødet og drysset med groft salt på både rugbrød og boller.

Kerne rugbrød

Det hele fik nu lov til at hæve i 1,5 time.

Jeg tændte ovnen på 200 grader. Da brødet skulle ind skruede jeg ned til 185 grader og satte en kop kogende vand på bagepladen, sammen med rugbrødet. Det bagte i ca. en time og da jeg fik det ud af ovnen vendte jeg brødet ud af formen og lod det køle af på denne måde.

Bollerne skal ikke have lige så lang tid, mine fik ca. 30 min, men det afhænger meget af størrelse, tykkelse osv.- hold øje med dem.

 

Det smager helt fantastisk og det mætter meget mere end det alm. rugbrød som man køber i forretningerne.

Når det stadig er lunt så skal man også tage noget – årrrhhhh der smager det HELT vidunderligt.

 

Kast jer ud i det – Det kan også fryses ned så der er til maspakker osv i fremtiden 🙂

 

//Simse

Leave a Comment