Den store Bagedag

Æble kanel kage

Idag har nogle bestemt skal at dagen skal hedde
Den store bagedag.
Læs mere her: 
Den STORE bagedagHvis du mangler bageudstyr så klik på linket over til højre her på min side.
Her skulle det være muligt at finde alt det bageudstyr du mangler. 

Man må ALDRIG gå ned på udstyr

Hvis du ønsker at være med idag så kommer der her en idé til årstidens helt perfekte kage.
Efteråret betyder at der i manges haver hænger en masse lækre æbler, som bare venter på at blive plukket.

Jeg gik en tur i haven og plukkede løs.

Opskriften kommer her:
250g. blødt smør
250g. sukker
4-5 æg. (start med 4)
2½ dl. mælk
350g. hvedemel
2 tsk vaniljesukker 
2 tsk bagepulver
3 sps kanel
750g renset og revet æbler


Pisk sukker og det bløde smør sammen. 
Tilsæt ægene et ad gangen.
tilsæt nu mælk, mel, bagepulver, vaniljesukker og kanel. 
Riv æblerne og pres demfor fri fra det meste vand – ellers bliver den for tynd. 
Vend nu æblerne i dejen og den er klar til bagning. 

Et tip vil være ikke at lave den for høj i formen. Så er det lettere at gøre den sprød og færdigbagt inde i midten. 

Man kan evt. tilføje hakkede mandler eller andre nødder i dejen – dette gør den også super lækker. 

 Bag kagen ved 200 grader i ca. 30 min – men hold øje med den så den. 
Der er ikke to ovne der er ens, så tiden kan variere en del. 

Kagen er lige så god, nogen vil nok sige bedre dagen efter. 
Den kan også sagtens fryses så der er altid er lækker kage i fryseren. 

GOD BAGELYST
Billederne er desværre ikke de bedste, da jeg havde glemt at jeg skulle tage billeder til bloggen.
Håber i overlever – Den smager skønt

Jeg bliver så glad når I kommentere eller deler mine indlæg her på bloggen eller på Facebook

 //Simse