At vælge navn til sin guldklump

Der er en masse oppe og vende i øjeblikket omkring valg af navne til nyfødte. Opgørelsen er kommet fra 2016 og det ligger nu klart hvilke navne som var de mest populære i 2016.

Jeg kan røbe så meget at min lille piges navn ikke er på listen. Jeg havde overvejet at navnet Sofia skulle indgå, men da jeg allerede i august 2016 hørte at det var et meget populært navn var det slet ikke en mulighed længere.

Vores overvejelser omkring navn gik meget på at det skulle være unikt, uden at være fjollet, det skulle være et gammelt navn uden at være et af dem som trender helt vildt for tiden og det måtte rigtig gerne have en personlig betydning for os.

 

Min elskede mormor som desværre ikke er her længere hed Inger, og jeg er tilmed så heldig at min mands mormor hedder præcis det samme. Derfor var vi sikre på at Inger var det helt rigtige. Skulle det så stå alene eller skulle der tilføjes endnu et navn. Netop her kom Inger-Sofia op og vende i mit hoved. Men efter noget tid, klingede det bare ikke længere super godt i mine ører (og manden var slet ikke vild med det) Vi gik tilbage til vores tanker om et gammelt navn som ikke trender helt vildt og derfor blev kombinationen – Inger-Marie. 

Da dette navn først blev nævnt kunne jeg bare mærke at det føltes helt rigtigt i maven og jeg er lykkelig for at vi fandt frem til dette smukke navn til vores lille pige.

Jeg er lykkelig for at vi fandt frem til et personlig og unikt navn uden at det blev helt skørt, eller så specielt så hun skal stave til det eller på anden måde forklare sig når hun bliver ældre. Det eneste vi har mødt er spørgsmålet om vi er trætte af at hun har 2 navne og som vi forventer at hun senere kun kommer til at hedde det ene, men jeg har sagt det så mange gange nu at det er som om navnet blot hænger naturligt sammen. Om hun kommer til, kun at bruge det ene navn må tiden vise.

Så jeg vil bare sige til jer alle som står over for at skulle navngive et lille barn. Mærk efter i maven og vælg med hjertet, lige meget hvad i vælger, er jeg sikker på at det er det rette for jeres barn. 

 

Leave a Comment